Kuluttaja, nyt! maanantaina 3.9. Viiskulmassa

Posted on elokuu 30th, 2007 in demos,Jouko Kuisma,Mari Koistinen,Mikko Rask,Pauliina Jalonen by kirm01

Dodon ja Demos Helsingin pikaseminaari maanantaina 3.9.
Tilaisuudessa julkistetaan Megapolis 2022 -tapahtuman ohjelma
Klo 17-19 Demos Helsinki, Laivurinkatu 41, kulmahuoneisto

Kuluttajan valtaistuminen on aikamme suurimpia ilmiöitä. Tunnemme olevamme kuluttajina usein kuninkaita ja kansalaisina alamaisia. Kuluttajille tarjotaan ratkaisun avaimia myös ympäristöongelmien selättämisessä. Mutta kiinnostaako kuluttajaa globaalien ympäristöongelmien ratkaiseminen?

Puhumassa:
* Mikko Rask: Kuluttaja-kansalainen tietää tulevaisuuden!
* Mari Koistinen: Sankarikuluttaja 2.0
* Jouko Kuisma: Tuulipukukansa ja vastuullinen kuluttaminen
* Pauliina Jalonen: Kuluttajan askeettinen hedonismi

Dodon ja Demos Helsingin Kuluttaja, nyt!-pikaseminaari on 13.10. Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävän Megapolis 2022-tapahtuman etukäteisseminaari. Tapahtuman ohjelma julkaistaan ennakkoseminaarin yhteydessä.

***

Taustatietoa toimittajille:

Dodo ry on kaupunkilainen ympäristöjärjestö, joka tuottaa uusia ratkaisuja globaaleihin ympäristöongelmiin. Dodon mielestä jokainen meistä tekee aamiaispöydässä, metrotunnelissa tai tavaratalon hajuvesiosastolla tärkeitä ympäristöpäätöksiä. Dodo järjestää vuosittain Megapolis-tapahtuman, jossa kaupunkilaiset ratkaisevat ympäristöongelmia.

Demos Helsinki on Suomen ensimmäinen riippumaton ajatushautomo, think tank. Demos Helsingin tavoite on lisätä kansalaisten, kuluttajien ja yksilöiden valtaa instituutioihin, joiden alaisina he elävät, työskentelevät ja kuluttavat. Demos Helsinki blogaa kansalaisten ja kuluttajien osallistumisen yhteiskunnasta.

– Megapolis-tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa. Syksyllä 2006 Vanhalla ylioppilastalolla kävi päivän tapahtumissa yli 1000 henkeä ja nyt määrän odotetaan kasvavan.

– Megapolis tarkoittaa suurkaupunkia, jossa asuu vähintään 20 miljoonaa ihmistä. 15 vuoden kuluttua, vuonna 2022, maailmassa ennustetaan olevan vähintään 10 tällaista megapolista. Niissä tehtävät kulutusvalinnat vaikuttavat ratkaisevasti siihen, miten ihmiskunta voi ratkaista ilmastonmuutoksen, luonnonvarojen hupenemisen ja aavikoitumisen kaltaisia ympäristöongelmia.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja, tutkija Aleksi Neuvonen
aleksi.neuvonen@dodo.org
p. 050 534 4241