Sivistynyt kaupunki ottaa muut huomioon

Posted on syyskuu 26th, 2007 in Aleksi Neuvonen,Eero Paloheimo,hiilivero,sivistys by kirm01

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa 26.9 klo 09

“Sivistynyt yhteiskunta on viisas. Se osaa ottaa muut ja tulevat oliot huomioon. Sivistys on kauaskatseisuutta.”, totesi Dodo ry:n puheenjohtaja Aleksi Neuvonen. “Dodon järjestämässä Megapolis2022-tapahtumassa tuomme tämän ajatuksen tavallisen kaupunkilaisen kulutuspäätösten tasolle.”

Professori Eero Paloheimo vertasi ympäristöongelmien pahenemista sosiaalihuoltoon. “Jos sosiaalihuolto ja esimerkiksi mielenterveyspalvelut olisivat lähimmäisen rakkauden varassa ei asioista tulisi mitään. Tilanne on sama ympäristöasioissa.”

“Megapolis2022-tapahtumassa pohditaan käytäntöjä, joiden kautta suurempi joukko ihmisiä omaksuu ekologisen toimintatavan. Mielestämme kulutuksen pitäisi olla myös poliittinen keskustelunaihe. Kuka meillä vaatisi, että ALV muutetaan hiiliveroksi?”, kysyy Aleksi Neuvonen.

Professori Eero Paloheimo ja Dodo ry:n puheenjohtaja, tutkimusjohtaja Aleksi Neuvonen keskustelivat ekologisuudesta yksilön ja yhteiskunnan sivistyksenä. Ekosäätiön ja Kriittisen korkeakoulun keskustelutilaisuus järjestettiin maanantaina.

Megapolis2022-tapahtumassa kiinnostavat vaikuttajat keskustelevat kaupunkilaisten mahdollisuuksistaan toteuttaan sivistystään kuluttamalla. Tapahtuman pääseminaarissa omaa kulutustaan pohtivat muun muassa Isä Mitro, kaupunginvaltuutettu Kirsi Piha, hiphop-artisti Paleface sekä VTL Osmo Soininvaara. Ratkaisuja kulutuksen aiheuttamiin ongelmiin esittelevät arkkitehti Tuomas Toivonen, tyylitoimittaja Liisa Jokinen sekä puhemies Sauli Niinistö.

Lisätietoa:

Aleksi Neuvonen
Dodo ry:n puheenjohtaja
050-5344241
etunimi.sukunimi@dodo.org

Ilona Hiila
Tapahtumatiedottaja
050-5484807
etunimi.sukunimi@dodo.org