Syksyn Megapoliksen ensimmäiset puhujanimet varmistuneet

Posted on heinäkuu 12th, 2007 in ilosaari,Kirsi Piha,Liisa Jokinen,nimiä,Riitta Nieminen-Sundell,Tuomas Toivonen by kirm01

Vuoden 2007 Megapolis-tapahtuma järjestetään Vanhalla ylioppilastalolla 13.10.2007. Tapahtuman nimi on Megapolis 2022 – kaupunkilainen ratkaisee ympäristöongelmat. Tapahtumassa katsotaan 15 vuoden päähän ja katseet kääntyvät viimevuotistakin enemmän yksilöön. Megapoliksessa haetaan ratkaisut siihen, miten maailman kaupunkilaiset ratkaisevat ympäristöongelmat kuluttamalla.

Tällä viikolla on julkaistu ensimmäiset Megapoliksen puhujanimet. Ne löytyvät nyt myös ohjelmasivulta. Kirsi Piha on yksi pääseminaarin aloittajista. Hän kertoo ja kuvittaa yhdessä neljän muun kiinnostavan kuluttajan kanssa oman kulutuksensa TOP 3 -asiat. Kuluttajia kommentoivat jo viime vuoden Megapolis-tapahtumassa mukana ollut Paleface (katso videotaltiointi komeasta esityksestä) ja Nokian tulevaisuusspesialisti Riitta Nieminen-Sundell.

Pääseminaarin toisessa osassa etsitään työkaluja ratkaisujen rakentamiseen. Oman alansa pakin esittelevät ainakin arkkitehti Tuomas Toivonen ja tyylitaiteilija Liisa Jokinen. Lisäksi on luvassa Dodon kuvitettu utopia: kaupaunkilainen ratkaisee ympäristöongelmat 2022.

Näillä tiedoilla Dodo lähtee myös Megapoliksen ensimmäiseen markkinointi-iskuun Joensuun Ilosaarirockiin. Pohjoiskarjalalaiset ovat luoneet niin päräyttävän festarikonseptin, että Dodokin tanssi rentolavan tuntumilla. Jaossa on upouusia Megapolis-tarroja ja korkeatasoista keskustelua kaupunkilaisista ympäristöongelmien ratkaisijoina.