Ohjelma

Posted on June 11th, 2007 in by admin

In English

Dodon pääseminaarit

14.00 Ihmisten tekemä onni

Tauolla Sankarikuluttajatorilla esitellään viime vuoden Megapoliksen innoittamat kulutusskenaariot

16.30 Kaupungit panevat parastaan

+ inserteissä
Anni Vihriälä ja Onnellinen Bamako
Dan Steinbock ja Aasian megapolikset
Jaska Lehtonen ja Yhdistäkää sisäpihat!
Peter Tattersall ja Kaupunkien wikisuunnittelu
Markku Jussila ja Kuinoma.fi

Ulkomaiset vieraat pitävät esityksensä englanniksi. Muuten seminaarien kielenä on suomi.

Muuta ohjelmaa Vanhalla

Keskusteluja vieraan kanssa
Vanhan Musiikkisalissa voi kysyä vierailta ihmisiltä vaikeita kysymyksiä: Mikä tekee sinut onnelliseksi? Miten tehdään onnellinen kaupunki? Voit valita juttutuokiota varten keskustelukumppanin kirjavasta joukosta ihmisiä. Mm. poliitikko, maahanmuuttaja, sosiaalityötekijä, muusikko, eläkeläinen ja talonvaltaaja vastaavat kysymyksiisi ja saattavat jopa kysyä sinulta, mitä on onnellisuus.
Musiikkisali klo 11.30-13.30

Kaupunkiääni
Kaupunkiääni-installaation avulla jokainen voi kokeilla, miltä kaupunki kuulostaisi jos autoja olisi vähemmän, ihmisiä enemmän tai keskustassa kukkuisi käki kuten mökkirannassa. Ääniympäristö vaikuttaa mm. terveyteen, mielialaan ja viihtyvyyteen. Äänet tekevät myös kaupungista kotoisan ja läheisen, tai kolkon ja vieraan. Kaupunkiääni-teoksen toteuttavat mediataiteilija Richard Widerberg ja äänisuunnittelija Aura Neuvonen.
Kakkoskerroksen Galleria klo 11-18

Suunnitteluwiki
Suunnitteluwikin osallistujat editoivat pienoiskaupunkia samalla tavalla kuin Wikipedian kirjoittajat tietosanakirjaa. Idean kehittäneen Peter Tattersalin mukaan kaupunkisuunnittelu kuuluu kaikille, ei vain arkkitehdin oppiarvon saavuttaneille. Kevään ja kesän aikana Dodon Kallio-projekti on testannut uutta työkalua mm. kolmosen entisen päättärin ja Suvilahden muokkaamisessa. Megapoliksessa Dodo kutsuu kaupunkilaiset ja kunnallisvaaliehdokkaat suunnittelemaan yhdessä onnellista Helsinkiä.
Vanhan juhlasali klo 11-13.30

Helsingin seutu 2050 -ideahaavi
Miltä näyttää kotiseutumme 42 vuoden kuluttua? Alueen kunnat ovat luomassa pitkän aikavälin visiota, johon myös kansalaisilta halutaan ideoita. Tämä kanava Helsingin seudun suunnitteluun on auki Megapolis 2023 -tapahtumassa. Ideahaavi-työpajaa vetämässä Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, arkkitehti Tuomas Toivonen ja teollinen muotoilija Mari Siikonen.
Tiedekuntasali klo 11.30-13.30

Oranssin Onnellinen olohuone Kolmen sepän aukiolla klo 11-18
Jonglöörejä, teatteria, musiikkia, shakkia, sarjakuvatyöpaja – hetken piristystä. Tila on avoin myös omille esityksillesi. Erityisnumeroina: Kokemuksellisen kaupungin konsultit klo 15-18.

Urbaani iltanuotio
Urbaanilla iltanuotiolla kerrotaan muistoja ja tarinoita globaalin kylän keskuksista ja laitamilta. Minkälaisista tilanteista syntyy yhteisöllisyys ja osallisuuden tunne Bamakossa, Madagaskarilla tai vaikkapa Oulussa? Valokuvat ja musiikki siivittävät matkaamme kattoterasseilta tomaattitoreille. Tule kuulemaan kokemuksia onnellisista kaupungeista ja kertomaan oma tarinasi!
Juhlaravintola klo 20-21.30

11.00-18.30 Sankarikuluttajatorilla:

  • CityCarClub
  • Suomen arkkitehtiliitto (SAFA)
  • Ekosähkö
  • Dell’Eco ja Vihreä kampa
  • Ekokauppa Ruohonjuuri
  • Avain-kustantamo
  • Rosebud
  • United Bankers
  • Suomen ympäristökeskus

  • Comments Off on Ohjelma