Keskusteluja vieraan kanssa

Posted on September 27th, 2008 in Uncategorized by dodo

Aamupäivällä Musiikkisalissa on vielä hiljaista. Huoneessa odottelee joukko mielenkiintoisen näköisiä ihmisiä, että joku uskaltautuisi rupattelemaan. Mikä mahtava mahdollisuus kysyä ihan vierailta ihmisiltä, mikä heidät tekee onnelliseksi. Millainen sinusta on onnellinen kaupunki?

Jouni Nordman on espoolainen taksikuski, mutta asuu itse pienellä paikkakunnalla Keski-Suomessa. Hänestä kaupunkiin tuovat onnen sellaiset pienet asiat kuin Hakaniemen kauppahalli, jossa jokaisella voi olla rento fiilis. Taksikuskin mielestä kaupunkiin eivät kuulu yksityisautot. Jos koko ydinkeskusta muutettaisiin kävelykaduiksi, tietulleilla vähennettäisiin autoilua ja julkinen liikenne paranisi, hän saattaisi itsekin jättää Keski-Suomen hiljaisen omakotitalonsa ja muuttaa Helsinkiin.

Saulat Sultan on maailmanmatkaaja ja nähnyt läheltä lukemattomia kaupunkeja. Jotta kaupunki olisi hyvä paikka olla, on hänestä kahden asian oltava kunnossa: liikkumisen ja asumisen. Saulatista Helsingissä kumpikin on kuitenkin huonosti hoidettu. Kaupungin keskustasta tulee onneton, kun ihmisillä ei ole varaa asua siellä ja he joutuvat muuttamaan kauemmaksi. Ihmiset eivät ole onnellisia yksin omissa autoissaan, vaan yhdessä ollessaan. Ihmiset tekevät onnellisen kaupungin.

Post a comment

*