Megapolis2024 kutsuu globaalille piknikille

Posted on March 27th, 2009 in Uncategorized by dodo

Jopa kolmasosa ihmisen henkilökohtaisista hiilipäästöistä syntyy ruoan kulutuksesta. Ruoka on omakohtainen valinta, jolla on globaalit vaikutukset.

Omat kulutusvalintamme muodostavat polkuja, jotka risteävät globaalien ruoan reittien kanssa toreilla, lähimarketeissa tai työpaikan ruokalassa. Omalle ruokalautaselle kannattaa tuijotella, sillä tämän päivän poluista muodostuu huomisen reittejä.

Megapolis2024 kutsuu kaikki kaupunkilaiset globaalille piknikille.

Pöydän ääressä mietitään mitä on hyvä ruoka ja mistä se tulee? Millaisia viivoja ruoan reitit piirtävät kartalle tai kuinka pitkiä polkuja muodostuu kaupunkilaisen ravinnonhakumatkoista? Mitä tavallinen kaupunkilainen voi tehdä vähentääkseen syömisensä aiheuttamia globaaleja ympäristöongelmia?

Megapolis2024 levittäytyy toreille, kaduille, markkinoille, lähikauppojen liepeille, kaupunkiviljelmille, kattopuutarhoihin ja laatikkoviljelmille. Keväällä 2009 asfaltti puhkeaa kukkaan ja syksyllä on aika korjata satoa.
Silloin kaikki ovat tervetulleita käymään pöytään!

Ja niin kuin piknikillä on tapana, kaverit otetaan mukaan ja eväät jaetaan ystävien kesken.

Kaupunkien ja ruoan innoittamia keskusteluja voit seurata myös globaali piknik -blogissamme osoitteessa globaalipiknik.wordpress.com