Press

Posted on October 4th, 2007 in by admin

Klikatessa kuvista aukeaa korkearesoluutioversio. Katso myös taustatietoja toimittajille.

Carl Honoré Carl Honoré on Lontoossa asuva kanadalainen toimittaja, kirjailija ja slow life -guru. Parhaiten hänet tunnetaan bestseller-kirjastaan In Praise of Slowness. How A Worldwide Movement Is Challenging the Cult of Speed.

Honoréesta tuli slow-liikkeen puolestapuhuja, kun hän havahtui lukevansa pojalleen pikasatuja. Honorén mukaan ruokailusta, työstä, matkustamisesta, kaupunkielämästä ja muusta saa enemmän irti, jos niille antaa enemmän aikaa ja keskittyy tekemiseensä. Yksi hitaan liikehdinnän muodoista, Hidas kaupunki – Citta Slow, kunnioittaa paikallisia perinteitä, tukee luomutuotantoa ja vaihtoehtoisia energiamuotoja, antaa tilaa jalankulkijoille sekä kannustaa vieraanvaraisuuteen. Megapoliksessa Honoré kertoo, miten hitaus on osa onnellisuutta ja ekologisuutta.
kuva: Kris Kråg

Enrique Peñalosa Kolumbialaista Bogotan entistä pormestaria, Enrique Peñalosaa voi surutta tituleerata kaupunkisuunnittelun rokkitähdeksi. Hänellä on hopeanharmaa parta ja valloittava hymy. Hän pitää hyvästä ruoasta ja punaviinistä.

Pormestarikautensa aikana hän rakennutti Bogotáan 300 kilometriä pyöräteitä ja kävelykatuja. Hän kunnostutti ja perusti yli tuhat puistoa, toi kaupunkiin laajan ja nopean bussijärjestelmän, perusti satoja päiväkoteja ja kouluja sekä kirjastojen verkoston. Hän toteutti ja rahoitti suurimman osan uudistuksista yksityisautojen kustannuksella.

Peñalosalle ainoa oikea kaupungin menestyksen mittari on sen asukkaiden onnellisuus. Hänestä onni on kävelemistä, ihmisten kanssa olemista, kauneutta, luontoa, osallisuutta ja tasa-arvoa. Peñalosa on oivaltanut, että ympäristön kannalta kestävä kaupunki on sosiaalisesti oikeudenmukainen kaupunki.

Enrique Peñalosa is one of the world’s leading urban thinkers. During his term as mayor of Bogotá, Columbia in 1998-2001 he presided over the transition of the city of violence and congestion into a city of bicycles, parks and pride.

Kuormapolkupyörä Pyöräilyreittien lisääminen kaupungissa on tärkeä ympäristöpäätös.
Kuva: Timo Santala
Torilla Tori on kaupunkilaisten yhteinen paikka, mutta milloin Suomeen saadaan luomutori?
Kuva: Timo Santala
Kirppis Ostamalla lähellä tuotettuja vaatteita kulututtaja työllistää aluellaan sekä tekee ekoteon sillä tavaraa ei kuljeteta pitkiä, energiaa syöviä matkoja.
Kuva: Timo Santala
Kotimaista ja ympäristöystävällistä ravintoa Sankarikuluttaja valitsee luomua ja suosii lähikauppoja kuten Ruohonjuurta.
Kuva: Timo Santala
Luomuostoksilla Lähes kaikki on mahdollista ostaa luomuna – myös hedelmät!
Kuva: Timo Santala
graffiti Sankarikuluttaja ei osta elämää vaan elää sitä.
Helsinki
Kuva: Timo Santala
Aleksi Neuvonen “Luovassa kaupungissa on tilaa myös sankarikuluttajille, ei pelkille autoille”, toteaa Dodo ry:n puheenjohtaja Aleksi Neuvonen.
Helsinki
Kuva: Timo Santala
Rio de Janeiro, Brasilia Rio de Janeiro, Brasilia
Joukkoliikenteen iloja kansallisen samba-päivän aikana.
Kuva: Timo Santala
favela Rio de Janeiro, Brasilia
Maailman kaupungit kasvavat. Tässäkö ratkaisu tilaongelmaan vai olisiko kaupunkiasumista mahdollista kehittää myös nykyisissä megapoliksissa?
Kuva: Timo Santala
satama Valparaíso, Chile
Valparaíso on yksi Etelä-Amerikan suurimpia satamia. Konttilastilliset tavaraa matkaavat tuhansia kilometrejä muun muassa Eurooppaan. Onko kaukana tuotetuille tavaroille vaihtoehtoja?
Kuva: Timo Santala
karjamarkkinat Chillan, Chile
Paikallisilla karjamarkkinoilla ei ole vielä kuultu eläinten eettisestä kohtelusta. Myös Suomessa tehotuotanto on arkipäivää.
Kuva: Timo Santala
  • Comments Off on Press