Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfs/c01/h06/mnt/9966/domains/megapolis.dodo.org/html/2024/wp-content/themes/mp2024/single.php on line 3
Megapolis goes Manse! Hyvän ruoan Tampere
Hyvän ruoan kaupunki

Megapolis goes Manse! Hyvän ruoan Tampere

Pirkanmaan maukkain yleisöseminaari kaupungeista, ruoasta ja ympäristöstä

Megapolis 2024 -urbaanien festareiden kiertue jatkuu. Seuraavaksi vuorossa on Hyvän ruoan Tampere.  Lauantaina 17.10. Tampereen Vanhalla kirjastotalolla kysellään, onko Hyvän maun Tampere myös Hyvän ruoan Tampere? Millainen on ilmastoystävällinen ruokavalio? Mihin suuntaan ruokavaliomme kehittyy?
Millaisia ovat urbaanit maut vuonna 2024?

Puhujavieraina mm. professori Anu Hopia, vapaa kirjoittaja Rosa Meriläinen sekä keittiömestari Heikki Ahopelto.

Lue lisää näiltä sivuilta, Tampere-kohdasta.

2 Comments

 1. Sini Ikonen
  Posted 17.10.2009 at 19:12 | Permalink

  Hei,
  Minua jäi askarruttamaan, että miksiköhän seminaarissa ei tarjoiltu esim. reilun kaupan kahvia, sillä kun kysyn vegaanipuffetista kahvia, sain vastauksesksi että sitä ei ole ympäristösyistä tarjolla. En silloin hämmästyksissäni tajunnut kysyä asiaa, mutta jälkeenpäin jäin miettimään kuinka se voi olla haitallisempaa kuin esim. yksittäispakattujen Etelä-Amerikasta tuotujen teepussien tarjoilu? Toivoisin vastausta tähän.

  Ystävällisin terveisin,
  Sini

 2. admin
  Posted 22.10.2009 at 13:38 | Permalink

  Hyvä kysymys. Kahvikupillisen tuottamiseen kuluu joidenkin arvioiden mukaan 10 kertaa enemmän maapinta-alaa kuin teen ja kupillinen kahvia kuluttaa 140 litraa vettä, tee taas 30 litraa. Molemmissa kuitenkin on omat ympäristöongelmansa, kuten maan eroosio, eikä näitä voi harkitsematta sivuuttaa.

  Kahvia juodaan meillä paljon ja suomalaiset tietävät vielä kovin vähän teestä tai haudukkeista. Reilun kaupan kahvi olisi ollut hyvä valinta, mutta halusin myös herättää ajatuksia vaihtoehdoista kahville. Siksi esittelimme eri teelaatuja, mate:a ja rooibosta. Reiluja tietenkin nekin, ja luomulaatuisia. Parasta olisi ollut tarjoilla lähiseudun yrttejä ja pakkaamattomia tuotteita haudukkeeksi, mutta tapahtuman tilamahdollisuudet tekivät käytännöllisemmäksi pakattujen tuotteiden käytön.

  Lisäksi kahvin terveysvaikutukset usein kalpenevat teen ja varsinkin monien muiden kasvien rinnalla, joten siitäkin syystä toivoisin erilaisten lajien käytön lisääntyvän tulevaisuudessa.

  Valinta kahvin ja muiden vaihtoehtojen välillä on varsinkin Suomen
  kaltaisessa kahvinjuojamaassa haaste eikä ainutta oikeaa vastausta
  liene. Toivottavasti kuitenkin tämä selitykseni auttoi ymmärtämään
  valintaani.

  Sari Komulainen, Vegaaniliitto

 • Ohjelma

 • Yhteistyössä


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfs/c01/h06/mnt/9966/domains/megapolis.dodo.org/html/2024/wp-content/themes/mp2024/footer.php on line 3