Hyvän ruoan kaupunki

Muu ohjelma

26.9.2009 Helsingin Megapolis 2024 -tapahtuma Vanhalla ylioppilastalolla.

Klo 11 – 04

Ajankohtaisen ruokapuheen rinnalla Megapolis tarjoaa elämyksiä, herkkuja ja toimintaa.

Post Oil Cities -näyttely

Minkälainen on kaupunki, joka ei ole riippuvainen fossiilipolttoaineista? Miten ruoka kasvatetaan tulevaisuuden kaupungeissa? Post Oil Cities -näyttelyssä esitellään yli 50 projektia, jotka näyttävät tietä kohti kestävää ja onnellista kaupunkiasumista.

A Matter Of Taste – eurooppalaisia elokuvia ruoasta. Vanhan pääsali klo 19-22  ja musiikkisali klo 18-22.

Lyhyttä ja pitkää nuorta elokuvaa eurooppalaisesta ruokakulttuurista: tarjoilija menettää hermonsa pizzeriassa, pikkutyttö yrittää selvitä perunamuussivuoresta, irlantilaisviljelijät heittävät EU-direktiiveillä vesilintua ja asiakkaat puristelevat vihanneksia kroatialaisella torilla. Entä millaista on monikulttuurisen Britannian teekulttuuri?

Valitse Vege – kotona ja koulussa -paneeli. Musiikkisali, klo 11-12

Vegaaniliitto ja Fauna haastavat miettimään, miksi kouluruokailussa pitäisi ottaa käyttöön viikoittainen kasvisruokapäivä – ja miksei sitä vielä ole tehty. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki vastaanottaa kampanjan adressin ja helsinkiläiset kuntapäättäjät vastaavat hiillostukseen paneelissa.

Porkkanamafian 1-vuotisseminaari. Tiedekuntasali, klo 12-13:30

Kuluttajaliike Porkkanamafia starttasi Suomessa tasan vuosi sitten, Megapoliksen yhteydessä. Missä mennään nyt? Riittääkö porkkana pistämään yritysten ympäristöteot liikkeelle?

Tulevaisuuden katukeittiö. Kolmen sepän aukio, klo 11-18

Mitä nakkikioskilla syödään 2024? Härkäpapufalafelia, uppopaistettuja nauristikkuja ja puolukkachutneytä, suppilovahveropelmeneitä vai punajuuripestoa? Kolmen sepän aukiolla urbaani katukeittiö tuo tulevaisuuden kaupungin makuja lautaselle jo tänään. Ilmastoystävällisiä herkkuja, hyvän ruoan kaupungin ratkaisuja.

Sankarikuluttajatori. Vanhan ravintola,  klo 11-18

Houkutuksia, herkkuja ja ratkaisuja sankarikuluttajalle. Näytteilleasettajina hyvän ruoan ja kaupungin osaajat.

Urbaani iltanuotio. Vanhan ravintola, klo 20:30

Urbaanilla iltanuotiolla kerrotaan outoja ja herkullisia tarinoita globaalista kylästä. Mikä on Madagaskarilaisen päivällisseurueen menu ja meininki? Kuinka satunnainen kulkija erottaa lihan porkkanoista Bamakon katukeittiössä? Elävä musiikki ja valokuvat säestävät kertomusten iltaa!

Todellisuuden Tutkimuskeskus

Esitystaiteen ammattilaisten Todellisuuden tutkimuskeskus on kaupunkitilassa tapahtuneilla esityksillään saanut katsomaan kaupunkia ja todellisuutta toisin silmin. Megapoliksessa ttk:laiset avaavat ruoan ja syömisen totunnaisuuksia. Mitä tarvitsemme elääksemme? Miten syöminen heijastelee suhdettamme ympäristöömme ja muihin? Miten ruoka kietoutuu pyhyyteen?

Siirtolapuutarhapelit, Juhlasali klo 11.00 ja 12.00. Ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen siirtolapuutarhapelit(at)gmail.com tai tule paikalle.

Suomalais-puolalaisen taiteilija- ja graafikkoryhmän kehittämä lautapeli muistuttaa Carcassonea, mutta pelilaatoissa eivät vilahtele luostarit ja kaupungit, vaan siirtolapuutarhapalstat, saunat ja kadut. Pelaamalla voi kehittää siirtolapuutarhapalstan hankkimisen ja ylläpitämisen liittyviä strategisia kykyjään!

Dodon kaupunkiviljelyperformanssi

Dodon kaupunkiviljelijät testasivat: ruokakasvien kasvattaminen urbaaneissa maisemissa on melkeinpä naurettavan helppoa! Jokaisen kerrostalon pihalle mahtuu muutaman neliömetrin kokoinen laari, joka täytetään soralla ja mullalla. Biojätteestä saa valtavan määrän kompostimultaa. Viljelyyn otetaan mukaan muutama naapuruston viherpeukaloista ja seuraavaksi korjataankin jo satoa.

WWViews-valvojaiset. Tiedekuntasali klo 19-22

Valvojaisissa seurataan reaaliaikaisesti kaikkien aikojen suurimman World Wide Views on Global Warming -kansalaiskuulemisen tuloksia. Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkijat esittelevät miten 100 hengen kansalaisraadit 40 maassa ovat äänestäneet ilmastosopimuksen tulevaisuudesta.

  • Ohjelma

  • Yhteistyössä


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfs/c01/h06/mnt/9966/domains/megapolis.dodo.org/html/2024/wp-content/themes/mp2024/footer.php on line 3