Hyvän ruoan kaupunki

Dodon kaupunkiviljelijät: Vallankumous viljelymailla!

Vastakerätyistä piparmintuista haudutettu iltatee tai jäätelö tuoreiden mustaherukoiden kanssa ovat kaupunkiasujalle melko harvinaisia nautintoja. Dodon kaupunkiviljelijät testasivat: ruokakasvien kasvattaminen urbaaneissa maisemissa on melkeinpä naurettavan helppoa!

Jokaisen kerrostalon pihalle mahtuu muutaman neliömetrin kokoinen laari, joka täytetään soralla ja mullalla. Biojätteestä saa valtavan määrän kompostimultaa. Viljelyyn otetaan mukaan muutama naapuruston viherpeukaloista ja seuraavaksi korjataankin jo satoa.

Kaupunkiviljely on pieni vallankumous, askel kohti elävämpää ja juurevampaa kaupunkitilaa sekä laadukaampaa ruokavaliota!

Dodon liikkeelle lmaittaat kaupunkiviljelmät ovat ottaneet haltuun joutomaita ja urbaania tilaa ainakin Helsingin Pasilassa, Vanhojen veturitallien ja junaratojen väliin kierrätysmateriaaleista rakennetuissa laareissa, perunatorneissa Suvilahden vanhalla voimala-alueella, Kallion Elokolossa, Alppilan seurakuntatalon sisäpihalla sekä Turussa Kirjakahvilan sisäpihalla Vanhalla Suurtorilla.

Lisäksi Dodo jakoi kevään aikana lähes 500 härkäpavun- ja silpoydinherneen tainta ja papuja kasvatusohjeineen. Näitä viljelmiä voi nähdä kaupunkilaisten ikkunalaudoilla, sisäpihoilla, parvekkeilla, seinänvierustoilla ja ehkä joku on jo perustanut pienen kattopuutarhankin!

Lisää kaupunkiviljelystä Dodo ry:n blogissa: http://globaalipiknik.wordpress.c om/kaupunkiviljelya/

Tiedote 16.6.: Voiko ympäristöongelmia ratkaista viljelemällä vihanneksia kaupunkien joutomailla?

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

*

  • Ohjelma

  • Yhteistyössä


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfs/c01/h06/mnt/9966/domains/megapolis.dodo.org/html/2024/wp-content/themes/mp2024/footer.php on line 3