Hyvän ruoan kaupunki

Antti Nylén: Esseillä eläinteollisuutta vastaan

Antti Nylén (kuva: Lotta Djupsund)

Antti Nylén (kuva: Lotta Djupsund)

Antti Nylén on helsinkiläinen esseisti ja kääntäjä, joka ryhtyi kasvissyöjäksi 1990-luvulla kuultuaan Morisseyn hitin “Meat is murder”. Nykyään hän on vegaani ja oman kuvauksensa mukaan myös katolilainen feministi, dandy ja isä.

Laajempaan tietoisuuteen Nylén nousi julkaistuaan vuonna 2007 esseekokoelman “Vihan ja katkeruuden esseitä”. Teoksessaan hän ruotii monipuolisesti aiheita lihasta pop-musiikkiin ja solmiohin. Veganismillaan Nylén vastustaa teollista lihan tuotantoa, ”eläinteollisuutta” joksi hän sitä kutsuu.

Lihansyönti on Nylénin mielestä epäeettinen ja epäterveellinen 1950-luvun keksintö. Hän kyseenalaistaa vahvasti kulutusyhteiskunnan jossa elämme, mutta uskoo henkilökohtaisiin vaikuttamisen mahdollisuuksiin. Ihmisten jokapäiväisessä elämässä tekemät ratkaisut muuttavat Nylénin mukaan kulttuuria vähitellen.

Nylén sanoo tuntevansa häiriköimisen halua kaikissa ryhmissä joihin kuuluu. Kaiken tämän hän tekee suoraan ja polemisoivaan tyyliinsä ilman kompromissin häivää. Megapoliksessa Nylén kertoo siitä, millaista hyvä ruoka hänen mielestään on.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

*

  • Ohjelma

  • Yhteistyössä


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfs/c01/h06/mnt/9966/domains/megapolis.dodo.org/html/2024/wp-content/themes/mp2024/footer.php on line 3