Hyvän ruoan kaupunki

John Higson: Kaupunkikulttuurin ideatykki

john

John Higson

John Higson on tukholmalainen tuottaja, yrittäjä ja kaupunkikulttuurin ideatykki, jonka tavoitteena on luoda paikkoja asukkaiden ja paikallisten yrittäjien kohtaamisille. Irlantilaissyntyinen Higson haluaa voimaannuttaa tuottajia ja kuluttajia ja hyödyntää tavallisten ihmisten luovuutta ja unelmia yhteiseksi hyväksi.

Hän on perustanut mm palkitun STREET -katumarkkinatapahtuman, lähiruokaa myyviä Bondens Egen -tuottajatoreja Ruotsin suurimpiin kaupunkeihin sekä Bondens Egen -nettipalvelun, joka auttaa ravintoloita ja ruokakauppoja tilaamaan raaka-aineita suoraan lähialueen viljelijöiltä. Konsepti toimii: hän on saanut useita palkintoja etenkin Tukholman kaupunkikulttuurin edistämisestä.

Juuri nyt Higsonin kiinnostavimpiin hankkeisiin kuuluu Wasted Space, jossa tukholmalaiset ilmiantavat joutilaita rakennuksia ja paikkoja. Higson etsii paikoille uusia käyttötapoja yhteistyössä Tukholman kaupungin, yrittäjien ja asukkaiden kanssa. Kehitteillä on mm. kattokasvihuone, joka tuottaisi ruokaa suoraan katolla sijaitsevaan ravintolaan.

Drömgården taas on maaseutu-kaupunki -kehityshanke, jossa kuluttajat hankkivat yhdessä ison maatilan, jolla tuotettua luomuruokaa he pystyvät ostamaan suoraan.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

*

  • Ohjelma

  • Yhteistyössä


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfs/c01/h06/mnt/9966/domains/megapolis.dodo.org/html/2024/wp-content/themes/mp2024/footer.php on line 3