Hyvän ruoan kaupunki

Pietro Leemann: Michelin-tähditettyä vegeruokaa

Pietro Leemann

Pietro Leemann

Pietro Leemann (s. 1961) on intohimoinen, asialleen omistautunut kokki ja ravintoloitsija, jonka työn ytimessä ovat luonnon ja elämän kunnioittaminen sekä intensiiviset aistinautinnot.

Sveitsissä syntynyt Leemann sai oppinsa ranskalaisissa ja italialaisissa ravintoloissa. Vietettyään kaksi vuotta Kiinassa ja Japanissa, hän kehitti oman, ”länsi-zeniläisen” keittiönsä, jossa yhdistyvät idän ja lännen perinteet.

Vuonna 1989 Leemann kollegoineen perusti Milanoon ravintola Joian, joka on palkittu Euroopan parhaana kasvisravintolana. Joia on myös ensimmäinen Michelin-tähden saanut kasvisravintola.

Leemann näkee itsensä välittäjänä luonnon ja ruokailijan välillä. Hän ostaa luomuraaka-aineensa luotettavilta tuottajilta – sienet Liguriasta, juuston Piemontesta, vihannekset Emilia-Romagnasta – ja tarjoaa parhaat palat vierailleen hienostuneesti valmistettuina. Vaikka Leemann ei tee liharuokia, kala ja äyriäiset on jätetty ruokalistalle ovenavauksena ei-vegetaristeille.

Ruokailu on Leemannin mukaan paitsi nälän sammuttamista, myös tapa olla yhdessä. Parhaimmillaan ateria on elämys, joka jättää mieleen kuvat, tuoksut, tekstuurin, maut ja äänet. ”Ruoasta nauttiminen luo sisäistä rauhaa.”

Pietro Leemann runs a vegetarian and organic food restaurant ”Joia” in Milan, Italy. Awarded as the Best Vegetarian Restaurant in Europe, Joia has been assigned a star in the Michelin Guide. Leemann believes that food must unite people and sees himself as a middleman creating moments of enjoyment in contact with the Nature.

Ristorante Joia

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

*

  • Ohjelma

  • Yhteistyössä


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfs/c01/h06/mnt/9966/domains/megapolis.dodo.org/html/2024/wp-content/themes/mp2024/footer.php on line 3