Hyvän ruoan kaupunki

Sirpa Pietikäinen: Poliitikko ja kansalaisaktivisti

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen

Kokoomuslainen punavihreä poliittinen vaikuttaja Sirpa Pietikäinen on ympäristön, talouden ja ihmisen hyvinvoinnin yhteensovittamisen puolestapuhuja. Pietikäinen on toiminut politiikassa aktiivisesti kolme vuosikymmentä, sekä kotimaassa että kansainvälisillä areenoilla.

”Itse asiassa ilmastonmuutos on kuin aivastus, signaali sairaudesta. Tuotanto on kuin ebolavirus, joka usein johtaa kuolemaan. Selviäisimme, jos tuotanto vastaisi herpestä, useimmissa meissä asuvaa, mutta useimmiten harmitonta virusta. Ihmisen ja kulutustapojen muutos ebolasta herpekseen vaatii monia kymmeniä vuosia, eikä meillä ole kymmeniä vuosia aikaa.” Näin Sirpa Pietikäinen ottaa kantaa nykytalouden ongelmiin, jotka tulevat koskettamaan myös ruuantuotantoa.

Pietikäisellä on takanaan 20 vuotta kansanedustajana ja pesti ympäristöministerinä 1990-luvun alussa. Vuonna 2008 hän nousi europarlamenttiin Alexander Stubbin tilalle ja tuli valituksi uudelleen viime kevään vaaleissa. Kansainväliselle konkarille on kertynyt lukuisia luottamustoimia, joista Megapoliksen osanottajia kiinnostanee erityisesti puheenjohtajuudet Reilun kaupan edistämisyhdistyksessä (1999-2005) ja Suomen YK-liitossa (1996-2007). Pietikäinen tunnetaan poliitikon leipätyön ohella aitona kansalaisaktiivina.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

*

  • Ohjelma

  • Yhteistyössä


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfs/c01/h06/mnt/9966/domains/megapolis.dodo.org/html/2024/wp-content/themes/mp2024/footer.php on line 3