Festivaaliohjelma valmis!

Megapolis -kaupunkifestivaali levittäytyy Vanhan ylioppilastalon eri kerroksiin ja aulatiloihin lauantaina 25.9. klo 11-12.

Megapoliksessa lavalle astelee puhujia, esiintyjiä ja keskustelunaiheita, jotka pureutuvat kaupunkilaiseen ajankäyttöön, elämäntavan muutoksiin ja arkipäivän valintoihin aina asumisesta liikenteeseen ja kuluttamiseen. Festivaalivieraiden joukossa on niin tieteen, taiteen kuin talouselämänkin vaikuttajia.

Pääseminaarin puhujavieraaksi saapuu muun muassa tanskalainen pyöräilykulttuurin puolestapuhuja Mikael Colville-Andersen. Adam Greenfieldin johdolla puolestaan pohditaan, kuinka” joka paikan teknologia” voi paitsi helpottaa elämää myös auttaa kaupunkilaisia valitsemaan ekologisia ja kestäviä ratkaisuja arjessaan.

Esille pääsevät myös Helsingin uusien asuinalueiden kestävän rakentamisen periaatteet, kun arkkitehdit ja suunnittelijat ottavat leikkimielisesti mittaa toisistaan Kalasatama vs. Jätkäsaari –battlessa. Kummasta kohistaan vuonna 2025?

Parkkipaikat vallataan autoilta kaupunkilaisille ja asumisen arvot laitetaan pohdintaan Minimikoti –näyttelyn avulla. Voiko niukoissa neliöissä piillä viihtyisän, ekologisen ja onnellisen kodin resepti?

Puhujavieraiden avulla kurkistetaan myös lähiöelämään Etelä-Afrikassa ja Pekingin sykkeeseen sekä tutustutaan länsiafrikkalaiseen elämänmenoon. Taiteen näkökulmaa kaupunkien rytmeihin tuovat DJ Bunuel sekä elokuvaohjaaja Aku Louhimies ja koreografi Eeva Muilu.

Lisäksi yleisö pääsee nauttimaan ympäristöaiheisista lyhytelokuvista ja vaikka kehittelemään fillariaiheisia liikeideoita työpajassa.

Huikea festivaaliohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Puhujavieraisiin voi tutustua esittelysivulla.