Megapolis 2025 – Kaupunkien rytmit -tapahtuma Tampereella lauantaina 20.11.2010 klo 12–17

Megapolis 2025 on urbaani festivaali, jossa etsitään kaupunkilaisia ratkaisuja ympäristöongelmiin. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen yleisötilaisuus Työväenmuseo Werstaan auditoriossa (Väinö Linnan aukio 8, Finlaysonin alue), jossa keskustelun lisäksi nautitaan elokuvista, näyttelyistä sekä Sankarikuluttajatorin monipuolisesta tarjonnasta.

OHJELMA

Paikoista kaupungiksi klo 13.00-14.45

Dodo ry:n puheenjohtaja Pauliina Jalonen toivottaa tervetulleeksi
Tutkija Anna-Riitta Lehtinenkertoo siedettävän elämän kustannuksista
Tutkija Outi Ampuja esitelmöi urbaani hiljaisuudesta
Arkkitehti Tiina Leppänen  kertoo Arkkitehtuuria! vaativista paikoista eli täydennysrakentamisvisioista Tammelassa.

Eco2-ohjelman johtaja Pauli Välimäki ja kehitysjohtaja José Valanta kamppailevat siitä, kumpi pöhisee vähähiilisemmin 2025 – Tampere vs. Lahti -battle

Ihmisten kokoisia rytmejä klo 15.15-16.45

Timo Kopomaa piirtää leppostamisen megatrendit
Stadin Aikapankin Ruby van Wekken kertoo kuinka kuinka aika käypä vaihtoväline palveluiden saamiseen ja mitä se tarkoittaa esityksellään “Aikapankki sykkii tasa-arvon, vastavuoroisuuden ja solidarisuuden rytmissä”
Salla Kuuluvainen ja Pirkko Partanen Dodo Ry:n kaupunkiviljelijöistä näyttää mallia, kuinka kaupungissakin voi viljellä ruoan lautaselle
16.10-16.30 sarjakuvapiirtäjä Kaisa Leka kertoo, kuinka unelmia toteutetaan pyörän selässä.
16.30-16.45 kuvataiteilija Sami Maalas antaa inspiraatiota esityksellään kelluva Kaupunginosa – Taideinterventioita Tampereen vesillä

SANKARIKULUTTAJATORILTA Werstaan toisen kerroksen Galleria Bertelistä löytyy houkutuksia, uusia rytmejä ja ratkaisuja sankarikuluttajalle. Mukana ovat muun muassa Design on Tampere, Merkur Pankki, Vegaaniliitto, Runsaudensarvi, Tulevaisuuskylä-hanke, Reilun kaupan puolesta – Repu ry, Sannatuulian ekopuoti,  Maailmankauppa Tasajako sekä Dodo ry. Tori on auki tapahtuman alusta loppuun klo 12-17. Werstaalla voit tutustua myös Post Oil Cities- sekä TTY:n Minimikodit -näyttelyihin!

Tapahtuman yhteystiedot:
Johanna Helmivirta
johanna.helmivirta(at)dodo.org

***

MINIPOLIS-tapahtuma johdattaa teemaan torstaina 18.11.2010 klo 18.30 Tampereen Hubissa!

“Minipolis eli Toinen kaupunki – Ajatuksia kaupunkielämästä maailmalta, Helsingistä ja Katajanokalta.”

Minipolis on Megapolis 2025 -tapahtuman lähtölaukaus, toisin sanoen leppoisa illanvietto ja perehdytys teemaan “Kaupunkien rytmit”, jossa kuullaan arkkitehti SAFA Mika Savelan ajatuksia kaupunkien elävöittämisestä. Puheenvuorossaan Mika Savela kysyy: miksi rakastamme kaupunkeja? Mistä moderni kaupunkilaisuus syntyi?

Mitä kaupunkiympäristön elävyys oikeastaan on?

Kaupungit koostuvat, paitsi rakennuksista ja kaduista, myös niihin nivoutuneesta elämästä. Elävyyden puute tuntuu vaivaavan modernia kaupunkiympäristöä, vaikka suunnitelmissa katukahviloita viliseekin. Kansalaisaukiot ja tapahtumatorit loistavat tyhjyyttään. Miten ympäröivää kaupunkia voitaisiin lähestyä uudella tavalla? Miten aivan pienet ja tavallisetkin asiat voisivat muuttaa ympäristöä?

Tampereen Hub on yhteisöllinen työtila osoitteessa Finlaysoninkuja 8, Tampere. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tapahtuman yhteystiedot:

Johanna Helmivirta
johanna.helmivirta(at)dodo.org


Yhteistyössä