Tiedote 10.9.2010: Megapoliksen ohjelma valmis!

Megapolis 2025 kutsuu kaikki kaupunkilaiset Vanhalle ylioppilastalolle 25.9.2010 klo 11-20 pohtimaan tulevaisuuden urbaania elämäntapaa.

Megapolis 2025 Kaupunkien rytmit tarjoaa monipuolisen puhujajoukon, joka pureutuu kaupunkilaiseen ajankäyttöön, elämäntavan muutoksiin ja arkipäivän valintoihin aina asumisesta liikenteeseen ja kuluttamiseen. Mitä tarkoittaa hyvärytminen kaupunki? Jos elämässä hidastetaan, muuttuuko urbaani elämäntapa ekologisemmaksi? Entä miten elämänrytmi vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja onnellisuuteen? Millainen on sinulle sopiva rytmi?

Festivaali levittäytyy ylioppilastalon eri kerroksiin ja aulatiloihin, talon edustalla tuoksuu katukeittiö. Pääseminaarin puhujavieraaksi saapuu muun muassa tanskalainen pyöräilykulttuurin puolestapuhuja Mikael Colville-Andersen. Hän on toimittaja sekä fillarointikonsultti, jonka tavoitteena on luoda kaupungeista ihmisläheisiä ja saasteettomampia paikkoja.

Adam Greenfield puolestaan on tutkinut joka paikan tietotekniikan vaikutusta urbaaniin elämään. Greenfieldin johdolla pohditaan, kuinka teknologia voi paitsi helpottaa elämää myös auttaa kaupunkilaisia valitsemaan ekologisia ja kestäviä ratkaisuja arjessaan.

Pääseminaarissa esille pääsevät myös Helsingin uusien asuinalueiden kestävän rakentamisen periaatteet, kun arkkitehdit ja suunnittelijat ottavat leikkimielisesti mittaa toisistaan Kalasatama vs. Jätkäsaari –battlessa. Kummasta kohistaan vuonna 2025?

Asumisen arvot laitetaan pohdintaan Minimikoti –projektin suunnittelijoiden kanssa. Voiko niukoissa neliöissä piillä viihtyisän, ekologisen ja onnellisen kodin resepti? Puhujavieraiden avulla kurkistetaan myös lähiöelämään Etelä-Afrikassa ja Pekingin sykkeeseen sekä tutustutaan länsiafrikkalaiseen elämänmenoon. Taiteen näkökulmaa kaupunkien rytmeihin tuovat DJ Bunuel sekä elokuvaohjaaja Aku Louhimies ja koreografi Eeva Muilu.

Lisäksi yleisö pääsee nauttimaan ajatuksia herättävästä lyhytelokuvavalikoimasta ja elokuva-aiheisessa paneelikeskustelussa pohditaan elokuvan mahdollisuuksia muutoksen välineenä ja maailmankuvien rakentajana.

Festivaaliohjelma kokonaisuudessaan löytyy Megapoliksen verkkosivuilta http://megapolis2025.org/ohjelma/

Megapolis 2025 haluaa nostaa esiin kaupunkien mahdollisuudet ympäristöongelmien ratkaisemisessa ja osoittaa, että ympäristöstä huolehtiminen lisää myös kaupunkilaisten hyvinvointia. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Dodo ry yhteistyökumppaneineen. Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin.

Lisätietoja
Tiedostusvastaava Katja Hintikainen, katja.hintikainen (at) dodo.org, 044-3353750
Dodo ry:n puheenjohtaja Pauliina Jalonen, pauliina.jalonen (at) dodo.org, 040 848 8753

www.megapolis2025.org

Tapahtuman järjestää Dodo ry, www.dodo.org

Ympäristöjärjestö Dodo ry uskoo, että kaupunkilaisten hyvän rytmin avulla kaupungit voivat saavuttaa suuria muutoksia lyhyemmässä ajassa, helpommin ja ympäristöä vähemmän kuormittamalla. Hyvän kaupungin rytmi tuottaa hyvää oloa, oivalluksia ja uusia elämyksiä. Rytminmuutos ei tarkoita kaiken kiireen loppumista tai mahdollisimman hidasta elämää, vaan kullekin kaupunkilaiselle sopivan rytmin löytämistä. Hyvään kaupunkiin mahtuu monta rytmiä. Mikä parasta, muutoksen teemme me tavalliset kaupunkilaiset