Tiedote 14.9.2010: Parkkiruutukilpailun parhaat esillä Megapoliksessa

Kaupunkikuvaa hallitsevat kadut, ja usein ne on suunniteltu autojen ehdoilla. Parkkiruuduissa seisotetaan yleensä nelipyöräisiä, mutta mitä muuta niissä voisi olla?

Ympäristöjärjestö Dodo julisti kesällä kilpailun, jossa etsittiin ideoita parkkiruutujen elävöittämiseksi kaikkien kaupunkilaisten iloksi ja käytettäväksi. Kolme parasta ideaa toteutetaan Megapolis 2025 -festivaalin yhteydessä 25.9.2010 Kolmen sepän aukion tuntumassa Mannerheimintiellä. Kilpailutyöt ovat esillä ja kaupunkilaisten testattavissa koko festivaalipäivän ajan klo 11–20.

Kilpailuun osallistuneiden arvioinnissa katsottiin eduksi ympäristönäkökulman huomioiminen, ohikulkijoiden mahdollisuus osallistu sekä yksinkertainen toteuttamistapa.  Kilpailussa haettiin kekseliästä ja ekologisesti kestävää tapaa käyttää kaupunkien parkkiruutuja.

Dodo ry on kaupunkilainen ympäristöjärjestö. Kilpailu on osa Dodon vuositeemaa Kaupunkien rytmit, joka käsittelee kaupunkien ajallista ja tilallista kehitystä sekä asukkaiden elämänrytmiä. Teemaa pohditaan Vanhalla ylioppilastalolla 25.9. 2010 Megapolis 2025 –kaupunkifestivaaleilla. Koko Megapolis – ohjelmaan voi tutustua osoitteessa http://megapolis2025.org/ohjelma/

Lisätietoja

Tiedostusvastaava Katja Hintikainen, katja.hintikainen (at) dodo.org, 044-3353750

Dodo ry:n puheenjohtaja Pauliina Jalonen, pauliina.jalonen (at) dodo.org, 040 848 8753

www.megapolis2025.org

Tapahtuman järjestää Dodo ry, www.dodo.org

Ympäristöjärjestö Dodo ry uskoo, että kaupunkilaisten hyvän rytmin avulla kaupungit voivat saavuttaa suuria muutoksia lyhyemmässä ajassa, helpommin ja ympäristöä vähemmän kuormittamalla. Hyvän kaupungin rytmi tuottaa hyvää oloa, oivalluksia ja uusia elämyksiä. Rytminmuutos ei tarkoita kaiken kiireen loppumista tai mahdollisimman hidasta elämää, vaan kullekin kaupunkilaiselle sopivan rytmin löytämistä. Hyvään kaupunkiin mahtuu monta rytmiä. Mikä parasta, muutoksen teemme me tavalliset kaupunkilaiset