Eero PaloheimoEero Paloheimo

Eero Paloheimo on yksityisyrittäjä, kirjoittanut 10 ympäristöä ja tulevaisuutta käsittelevää kirjaa, ex-kansanedustaja, TKK:n puurakentamisen professori ja viime vuosina konsultoinut ekokaupunkien rakennusprojekteissa, etupäässä Kiinassa. Lisäksi hän kalastelee, purjehtii ja sukeltelee.

Tere VadenTere Vadén

Tere Vadén on tamperelainen filosofi. Hän työskentelee Aalto-yliopistossa taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa taiteen laitoksella. Hän on julkaissut useita tieteellisiä teoksia suomeksi ja englanniksi, uusimpina kirjat Wikiworld (yhdessä Juha Suorannan kanssa, Pluto Press 2010) ja Heidegger, Zizek ja vallankumous (Gaudeamus, 2012). Vadén on filosofisen aikakauslehden niin & näin toimituskunnan jäsen ja yksi vertaisrahasto.fi-hankkeen aloittajista.

Kati BerningerKati Berninger

Kati Berninger on laaja-alainen ympäristöasiantuntija, joka asuu nykyisin Helsingissä. Hän on työskennellyt mm. kunnallisessa ympäristöhallinnossa, tutkijana ja konsulttina. Viime aikaiset työt ovat liittyneet kestävään metsätalouteen, maatalouden ympäristönsuojeluun ja ilmastonsuojeluun.

Elizabeth Otieno

Elizabeth Otieno is a co-designer of a solar torch “Kiblight”. A 24-year-old Otieno has been part of the Kibera Solar Youth Project, initiated by Solafrica.ch. She is the team leader of the solar workshop of Solafrica team in the slum of Kibera in Nairobi Kenya. She also works as a solar technian at Smart Solar.

Ukumbi-bosse

Noora Aaltonen, Tuuli Kassi ja Hilla Rudanko ovat Helsinkiläisiä arkkitehtejä ja arkkitehtiopiskelijoita, jotka ovat suomalaisen Ukumbi ry:n jäseniä. Ukumbi ry. on 2007 perustettu järjestö, joka tarjoaa sekä sosiaalisesti että ekologisesti kestävää arkkitehtuuria vähäosaisille ympäri maailmaa. Aaltonen ja Kassi toteuttavat tällä hetkellä nuorison koulutuskeskusta Kambodzaan osana Komitu-työryhmää.  Rudanko taas on suunnitellut ja toteuttanut ammattikoulun Kambodzan maaseudeulle yhdessä Anssi Kankkusen kanssa.

Juha Leppänen

Juha Leppänen on Demos Helsingin tutkija, jota kiinnostaa käsitteiden merkitys toiminnassa. Yhteiskunnallinen yrittäjyys ja kulttuurin ja teknologian suhde ovat lähellä Juhan sydäntä, ja hän uskookin innovaatioyhteiskunnan sijaan yhteiskunnalliseen luovuuteen, joka syntyy arkipäivän kohtaamisista. Juhaa kiinnostaa erityisesti media, tulevaisuusajattelu, bisnes muutoksen välineenä ja kestävät elämäntavat ja niiden edistäminen. Hänet löytääkin usein puhumassa juuri näistä teemoista.

Kaarina Gould

Kaarina Gould on designpääkaupunkivuoden ohjelmajohtaja. Kaupunkilaisten yhteiseksi paikaksi kesällä Design- ja Arkkitehtuurimuseoiden väliin noussut Paviljonki oli alusta monenlaiselle tekemiselle ja tekijöille. Kaarina toivoo designpääkaupunkivuonna kaupungissa syntyneen draivin kantavan pitkälle tulevaisuuteen nyt kun ovet yhteiselle tekemiselle ja designin mahdollisuuksille on avattu.

Sampsa HarioSampsa Hario

Sampsa Hario on toiminut 5 vuotta Suomen suurimman yhteisöllisen tuulisähköyhtiön Lumituuli Oy:n toimitusjohtajana ja on Suomen tuulivoimayhdistys ry:n hallituksen jäsen. Tuulivoiman lisäksi hän on kiinnostunut yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä, avoimesta koodista ja pyöräilystä.

 

Mark Lwoff

Mark Lwoff on helsinkiläinen elokuvatuottaja. Lwoff osallistui ystäviensä kanssa useita kertoja Ravintolapäivään. Innostus hyvään ruokaan ja pop-up -ravintola B-Smokeryn menestys sai kaveriporukan suunnittelemaan pysyvän ravintolan perustamista. Etelävaltiolaiseen slowfoodiin panostava B-Smokery avataan keväällä 2013 Helsingin Tukkutorin Teurastamon ruokakorttelissa.

Tuomas J. Lukka

Tuomas J. Lukka on Zen Robotics -yrityksen perustaja ja päätiedemies. Lukka teki väitöskirjan fysikaalisesta kemiasta (quantum chemistry) ja valmistui tohtoriksi Helsingin yliopistosta vain 20-vuotiaana. Hän on työskennellyt Harvardin yliopistossa, johtanut tutkimusryhmää Jyväskylän yliopistossa ja kaupallistanut korkean tason teknologiaa Hybrid Graphics Oy:ssä. Megapoliksessa Lukka kertoo, miten tulevaisuuden jäteongelmat ratkaistaan huipputeknologialla. Zen Robotics sai syyskuussa 13 miljoonan euron sijoituksen kansainväliseltä pääomasijoittajalta – maailmanvalloitus on alkanut.

Robert Ramstedt

Robert Ramstedt on toiminut erilaisten uutuuksien parissa toistakymmentä vuotta ja on nykyisellään tykästynyt kertomaan vegehampurilaisten ilosanomaa vuodesta 2007. Aikasemmin IT-palveluita kauppaavana radiotoimittajana sekä tekstiviestipalveluita pohjoisen kansan edelläkävijöille tunkeva markkinoiden outo lintu on nyt lähdössä tekemään kansainvälistä operaatiota vailla pelkoa epäonnistumisesta.

Henri Paatela on espoolainen vesi- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri. Hänen erikoisalaansa ovat tulevaisuuden globaalit vesihaasteet, sekä erityisesti kaupunkiympäristön kestävyyttä edistävät vesishuoltoratkaisut. Ympäristöasioiden ohella Paatelaon perehtynyt organisaatioiden kehittämiseen ja strategiseen suunnitteluun. Tällä hetkellä hän toimii konsulttiyhtiö Ramboll:n palveluksessa.

 

 

Leave a Reply